Maija Hoisko on tamperelainen koreografi ja pedagogi, joka toimii tanssin lehtorina Tampereen konservatoriossa sekä Pirkanmaan Tanssin Keskuksen johtoryhmässä verkostovastaavana.

Hoisko on työskennellyt nykytanssin kentällä vuodesta 1997 ja useaan otteeseen valtion taiteilija-apurahalla. Hän on valmistanut lukuisia teoksia, joista viimeisimpiä ovat kinesteettistä arkea ja kehollisia muistoja tutkivat Dance like... nonsense (2020) Tampereen Musiikkiakatemialle sekä jatkuva teossarja Minä olen museo (2015-), jossa hän työskentelee yhdessä tanssitaiteilija Inari Salmivaaran kanssa.

Hoisko on toiminut lisäksi vuosien ajan ollut ruohonjuuritason taidepoliittisena vaikuttajana. Hän on ollut tanssin aluekeskusaktiivi niiden perustamisesta lähtien. Hoiskon toimiessa Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen puheenjohtajana vuonna 2013 syntyi tamperelainen Valtion palkinnolla 2017 palkittu harjoitus- ja esitystila Liikelaituri.

Tällä hetkellä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta koreografiksi ja myöhemmin pedagogiksi valmistunut  Hoisko toimii tanssin lehtorina Tampereen konservatoriossa, jossa hän opettaa nykytanssia ja taiteellista työskentelyä. Lisäksi hän valmistaa säännöllisesti teoksia tanssin ammattiopiskelijoille.