Minä olen museo -projekti

Vuonna 2015 alkaneessa Minä olen museo -projektissa tanssitaiteilijat, Maija Hoisko ja Inari Salmivaara, tutkivat kehoa niin yksityisenä kuin julkisena museona. Sen viimeisin osa on kinesteettinen näyttely Kenttä.

Hoisko ja Salmivaara ovat edellisen kerran työskennelleet yhdessä vuonna 1999. 

Kenttä

Kenttä on oivaltava ja liikkeellisesti onnistunut kokeilu yhteisöllisen taiteen mahdollisuuksista. Se on myös kunnianosoitus arkipäivän liikkeen moniulotteisuudelle.Minä olen museo -sarjan toinen osa Kenttä kutsuu yleisön arkeologisiin kaivauksiin kehomme kerroksiin ja avaa ovet kinesteettisiin takautumiin, lihasmuistiin ja tulevaisuuden hapuiluun.

Turun Sanomat 29.11.2016, Suvi Satama

Kenttä on kinesteettinen näyttely. Se koostuu teoksista, jotka avaavat kävijälle mahdollisuuden sukeltaa oman kehonsa arkistoihin sekä tarkastella toisten kehojen säilyttämiä arkistoja.

Yhtenä osana näyttelyä on käsinpainettu näyttelykatalogi, joka mahdollistaa teosten kokemisen missä tahansa.

Näyttelykatalogin on kohopainotekniikalla painanut Sakari Männistö/Letterpress House.

Projektia on tukenut Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Taiteen edistämiskeskus sekä työskentelyresidenssein Ehkä/Kutomo, Zodiak - uuden tanssin keskus ja Koneen Säätiö/Saaren kartano.

Kenttä on ollut koettavissa Manifesta 11 tapahtumassa Zurichissä 10.8.2016 sekä XS-festivaalilla Kutolla, Turussa 27.11.2016.

https://www.ts.fi/kulttuuri/nayttamotaide/3010177/Tanssiarvio+Kaivauksia+arkiliikkeen+kerroksiinhttps://www.inarisalmivaara.com/mina-olen-museo/

https://www.letterpresshouse.com 

https://www.ehka.net/xs-vol-8-mina-olen-museo-kentta/?lastpage=